AnnaCarolin

Vem är jag?

Carolin Blixt, 30 år, jobbar som säljare/makeup artist vilket är något jag brinner för. Jag är gift och har levt med manen i mitt liv sedan jag var 16 år, vi har två hundar som är 3 och 11 år.

Den här beskrivningen av mig låter som ett helt ”normalt” Svensson liv för en trettioåring. Och ”normal” är jag för dem flesta, men det är inte hela sanningen om mig och mitt liv…  Nu har jag bestämt mig för att berätta vem jag egentligen är och dela med mig av mitt liv.

Mitt riktiga jag…

Sedan jag var väldigt liten har jag känt att jag inte är som alla andra. Att se ”normal” ut på utsidan speglar inte alltid insidan. Ångest och depression har blivit en del av den jag är men jag har aldrig fått något svar på varför jag mår som jag gör. Först när jag blev vuxen och började kolla upp och söka svar på saker och ting, började pusselbitarna sakta falla på plats. Under våren 2016 genom gick jag en neuropsykiatrisk undersökning vilket innebar att jag utreddes för Aspergers, ADHD/ADD. Svaren jag fick var egentligen inge överraskning. ADD, GAD (generaliserat ångest syndrom), kronisk depression, panikångest. Än så länge har de sagt att jag verken har eller inte har Aspergersyndrom. De har sagt att jag ligger på gränsen för att de ska sätta den diagnosen och vill därför börja behandla mig för ADD som har liknade egenskaper som Aspergers.

Vad vill jag uppnå med min blogg…

Jag vill öka förståelsen och minska tabun för psykisk ohälsa! Att vi 2017 fortfarande inte kan tala öppet om den psykiska ohälsan är skrämmande. Jag vill att samhället ska förstå att det är en kronisk sjukdom, precis som till exempel diabetes och astma, m.m. Med min blogg hoppas jag kunna uppnå något av mina mål och jag hoppas också på att jag kan dela med mig av min kunskap och mina upplevelser av att leva med psykisk ohälsa.

Följ mig gärna om du vill lära dig mer om hur det är att leva med psykisk ohälsa eller om du själv lever med det och känner igen dig i mig. Tillsammans är vi starka!

Jag har också en Facebooksida som heter, Normal Pa Utsidan Annorlunda På Insidan, där min för hoppning är att vi tillsammans ska kunna samla våra kunskaper och tankar kring psykisk ohälsa. Gå gärna in där och följ eller gilla sidan.

 

Carolin Blogg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s