Börjar om från början…

Börjar om från början, har inte gjort ett inlägg här på ca 1,5 år. Nu tänkte jag försöka igen, börjar med att uppdatera lite info om vem jag Carolin Blixt är.

Blogg 5

Vill du veta lite mer om vem Carolin Blixt är?

Jag är 32år och bor i Norrköping. Lever med min man Jonny som jag är gift med sedan 6år och har varit tillsammans med sedan 16år, sen har vi också vår lilla hund Polly som är 1,5år. De här är min lilla familj och trygghet i livet och de är dem jag lever för. Vi lever ett tillsynes normalt liv, där idrott, familj, vänner, god mat, natur och resande tar upp en stor del av vår fritid. Men vi lever också med min Psykiskaohälsa och det är en daglig kamp för både mig och Jonny. Jag lever med mitt mående dagligen och har gjort de sedan jag var väldig liten och de är inte alltid så lätt att ta sig igenom tyngre dagar, men det är också tufft för Jonny som i många fall känner sig hjälplös över att han inte kan göra så mycket mer än att bara finnas.

Att inte passa in i normen…

När jag fyllt 30 genomgick jag en neuropsykiatrisk utredning där de kom fram till att jag har Aspergerssyndrom, ADD, GAD (generaliserat ångestsyndrom) och har också återkommande depression. Att få ett svar på varför jag alltid har mått så dålig och aldrig känt att jag passar in i normen har både varit skönt och betungande. Nu vet jag varför jag aldrig kände att jag passade in i skolan och med andra barn/ungdomar, jag vet att de aldrig kommer försvinna helt och att jag kommer få leva med bättre och sämre perioder i livet. Men kanske de viktigaste ändå är att jag vet att jag har rätt till mer stöd av samhället. Önskar bara att jag fått de här svaren mycket, mycket tidigare i livet, för ovisshet är bland det värsta jag vet!

Blogg 8

Vad hoppas jag uppnå med mina texter och bilder?

Jag vill öka förståelsen och minska tabun för psykisk ohälsa! Att vi 2018 fortfarande inte kan tala öppet om psykiskohälsa är skrämmande. Jag vill att samhället ska förstå att det är en kronisk ”sjukdom”/diagnos/funktionsnedsättning, precis som till exempel diabetes och astma, m.m. Jag hoppas att med mina texter och bilder kunna visa hur jag lever mitt liv med min psykiskaohälsa, att det kanske kan hjälpa dig som lever med någon form av psykiskohälsa eller kanske dig som lever med någon som lever med psykiskohälsa.

Följ mig gärna om du vill lära dig mer om hur det är att leva med psykisk ohälsa eller om du själv lever med det och känner igen dig i mig. Tillsammans är vi starka!

Blogg 7

Annonser

En reaktion på ”Börjar om från början…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s