Läkarbesök och Nya Mediciner…

blogg19
En sämre dag som den här är det väldigt svårt att ta sig upp ur sängen…

Idag är det en vecka sedan jag skrev, tänker alltid att jag vill skriva mer men orken tryter tyvärr! Jag vill tacka alla som berömmer mig så för mitt skrivande och min öppenhet om min psykiska ohälsa, det värmer verkligen och motiverar mig till att skriva mer. Att skriva är nästan som med träningen för mig, jag kan för en stund få lite mer lugn i min kropp och knopp medans jag skriver. Har alltid älskat att skriva ändan sedan jag var liten, det är skönt att låta orden flöda och att på ett kreativt sätt få sätta ord på tillvaron runt omkring och alla tankar som snurrar runt runt i huvudet.

I Onsdags var jag hos min läkare och psykolog hos WeMind i Stockholm. Besöken gick bra men dem är alltid ansträngande och tär på de få krafter som jag har. Första besöket var till psykologen. Hon kom väl fram till ungefär samma sak som de har gjort tidigare. Att jag har ADD, GAD (generaliserat ångestsyndrom), Depression, Ångest och nu prata hon också om att jag eventuellt har Social Fobi. Klart är ju i alla fall att jag har en massa diagnoser som jag inte fått reda på för än jag har hunnit blivit snart 31 år. Både på gott och ont säkert! Många tycker att diagnoser inte är något att bry sig om, jag håller nog inte riktigt med på den fronten. Nu vet jag vad jag har att jobba med och kan få den hjälp jag behöver av både psykologer och läkare förhoppningsvis.

Men det är fortfarande en sak som gör mig förvirrad och som jag tänker på väldigt mycket. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig för att det inte ska bli för långt. Jag gjorde ju under våren 2016 en neuropsykiatriskundersökning, där de kom fram till att jag har ADD. Dock hade dem svårt att fastställa om jag har Autism (Aspergers). När dem pratar om det så låter de som att de tycker att jag har Aspergers men inte kan sätta den diagnosen för att Aspergers inte finns som diagnos längre. Nu ligger allt under diagnosen Autism som jag inte uppfyller alla ”kriterier” för att ha. Så därför tror dem nu att jag har Social Fobi istället. Allt detta gör mig i alla fall mycket förvirrad. För att detta inte ska bli för långt kommer jag skriva mer om det vid ett senare tillfälle.

Läkarbesöket gick väl okej, hon tog ju upp de här som jag skrivit om ovanför bland annat. Hon kom fram till att jag fortfarande mår för dåligt för att börja äta medicinen mot ADD och för att påbörja en KBT-behandling. Därför har jag nu fått två nya mediciner som jag började äta i Onsdags. En medicin som är ett tillägg till den jag redan äter, fast den här ska jag ta både morgon och kväll och den är endast mot GAD. Sen fick jag också en ny sömnmedicin som ska hjälpa mig att somna in. Har inte fått några påtagliga biverkningar av någon medicin, så det är skönt! Medicinen som jag tar både på morgon och kväll håller jag på att trappa upp, höjde dosen igår men märker inte någon större skillnad ännu. Men självklart hoppas jag på att denna medicin ska hjälpa mig! Den medicinen jag nu tar till natten, har funkat jätte bra får jag ändå lov att säga. För första gången på jag vet inte när så har jag kommit ner i djupsömn och sluppit sova oroligt med massa drömmar och vakna av minsta lilla ljud. Så himla skönt, för sömnen gör ju massor för resten av mitt mående!

Nu ska jag titta på Handbolls VM Sverige-Frankrike, HEJA SVERIGE!!!!

20170124_192054
Sverige – Frankrike  HEJA SVERIGE!!!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s