Jul och Nytt År…

20161224_001057
Naima & Cassi kvällen före Julafton.

Tiden går snabbt trotts att sjukskrivningen kvarstår och att jag inte gör mer än att försöka ta mig igenom dagarna så gott det går. Både Jul och Nyår har passerat, och det med både glädje och sorg.

Veckan innan Jul var fullspäckad, jag laga julmat och julgodis hela veckan. Det är mysigt
och jag tycker om att laga mat och baka, men just nu tar det emot då dagarna är väldigt tunga. Jag fick i alla fall ihop Jansons Frestelse, Julskicka, Revbensspjäll, Grönkålsgratäng, tre sorters sill och 6 sorters godis. Allt vart mycket uppskattat under Jul och Nyårshelg.

20161224_101957
Lite av allt godis jag gjorde till Jul.

 

Julen firades hos Morfar nere på Näset, det vart en mysig Jul med hela familjen. Det var bara en person som var mycket saknad och det är min lilla älskade mormor som inte finns hos oss längre. Hon somnade in i Oktober så det var första Julen utan henne på 30 år. Mormor som är den person som som alltid förstod hur jag mådde. På Juldagen köpte jag och Jonny åran julklapp till oss själva, en resa till Fuerteventura. Vi åker den 30/1 vilket ska bli så skönt. Sol och värme ger mig alltid lite mer energi och nu är det inte många dagar kvar! Annandagen tillbringade vi hos min Pappa och Eva, mycket julmat blev de även där så magen kändes som en ballong när vi kom hem.

Nyårsafton var vi hemma hos oss och firade med Jonnys Bror med familj och Jonnys Mamma och Christian. Det vart en mysig nyårsafton med eftermiddags fika hos Jonnys mamma och sedan Nyårspromenaden runt strömmen. Och sedan blev det middag hemma hos oss på kvällen med jätte god mat och bubbel hela kvällen! Vi bor så bra så att vid tolvslaget kunde vi bara gå ut på våran balkong och titta på fyrverkerier och skåla in det nya året.

Tyvärr hade grannen ovanpå oss fest till kl.04 på morgonen med hög musik och stök. Ingen hitt när man i vanliga fall har svårt att sova, men också på grund av att jag var med om en otäck händelse för snart fem år sedan som gör att jag får sådan ångest och panik runt fulla människor och högmusik så sent på natten. Så kan väl inte på ståt att jag fick en så bra start på det nya året.

I måndags var jag uppe i Stockholm och träffade en ny psykolog på WeMinde, jag har nämligen äntligen fått en remiss dit skickad från landstinget. Mer om de i nästa inlägg…

Ha en fin kväll, själv ska jag och träna!

20170101_130318
Dagen innan snön kom till oss.

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Jul och Nytt År…

  1. Berit Ahl

    Jag har sagt det förut,du skriver så bra och ärligt om din ohälsa.Jag hoppas att du får hjälp och stöd, på den här kliniken,du har fått remiss till.KRAMAR!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s