Tredje besöket…

 

Mitt Paradis På Jorden!
 
I torsdags var jag på mitt tredje besök där jag går och gör min neuropsykiatriskautredning. Efter det besöket har jag mått riktigt dåligt och har därför inte orkat uppdatera bloggen! 
En neuropsykriatisk undersökning tar på krafterna, det kanske man inte tror men så är det. Testerna jag gjorde i torsdag kräver mycket koncentration och närvaro så det skulle vara jobbigt och krävande för vem som hälst. Lägg då till ångest, oro och en fruktansvärd trötthet som gör att du redan har svårt att koncentrera dig. Då blir dessa tester ännu mer krävande!

Jag vet inte riktigt vad testerna kallas för, men jag skulle beskriva dem som en form av ”intelligenstest” och koncentrationstest. Det första testet jag gjorde skulle jag titta på en svart datorskärm där det kom upp bokstäver i olika intervaller. För varje bokstav som kom upp skulle jag trycka på mellanslaget så snabbt som möjligt, men när det dök upp ett X skulle jag inte trycka. Låter kanske inte särskilt svårt eller ansträngande men det kan jag säga att de var. Det här testet tog 15min och här kollade dem koncentrationen och resktionstiden. Sedan följde ett fler tal tester. 

Efter ett antal tester orkade jag inte mer, så då fick jag göra ett självskattningstest. Något som också är påfrestande då man ska ransaka sig själv genom i stort sätt hela livet och med frågor som inte alltid är helt lätta att svara på. Genom självskattningstestet kunde man konstatera att jag har, kronisk depresion, kronisk ångest/panikångest och kronisk ”oro” (som hette något annat än oro på finare språk) Är ju aldrig roligt att få reda på att man har en kronisk sjukdom även fast jag i stort sätt har levt med detta dagligen genom hela livet!

Dagarna och nätterna efter har varit riktigt jobbiga och det är först idag som jag börjar må något bättre. En dag utan kraftig ångest och en väldig trötthet är en dag för återhämtning. När man är inne i en dålig period är dessa dagar väldigt välbehövliga och välkomna! De behövs för att inte tappa livsgnistan helt och för att orka med de dagar som är sämre. 

Trotts dåliga dagar under Påsk Helgen har jag ändå haft mysiga dagar med familjen. Familjen är oerhört viktig för mig, med dem kan jag vara mig själv och jag behöver inte lådsas att jag är pigg och glad fast jag inte är de. Samtidigt gör dem att jag får må lite bättre under vissa stunder även fast jag har en dålig dag! 

Även träning är viktigt för mig och de har jag pratat om tidigare, men även att få vara ute i naturen och att få jobba med kroppen är otroligt viktigt. Då är det skönt med ett lantställe som ligger precis vid vattnet. Där tillbringa jag och familjen Påskafton med vår röjning i trädgården. Så skönt att få vara ute i friskluften och arbeta lite med kroppen. För mig är det bästa meditationen och det är här jag kan hämta krafter. 

Naturn och havet är meditation för mig!
 
Imorgon åker jag till Göteborg i en och en halv vecka för jobb. Jag ska försöka uppdatera bloggen snart igen och då kommer jag skriva om – neuropsykriatiskutredning väntetid 2-3år

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s