Dåliga dagar…

Blogg4

Bild tagen efter min löprunda här om dagen.

Bästa medicinen = TRÄNING

Vill börja med att tacka för all positiv respons jag fått på mina två första inlägg! Det gör mig så motiverad till att skriva mer. Jag vill också uppmana er att dela med er av min blogg till era vänner och bekanta. Kanske är det någon som känner igen sig eller kanske är det någon som lär sig något nytt. Tackar på förhand.

Den här veckan har bestått av mycket ångest och dåligt med söm, därför har det tyvärr inte blivit något nytt inlägg för än nu.

Mina två senaste veckor har bestått av mycket jobb och många nya intryck. För en ”normal” person skulle nog dessa veckor inte kännas så hektiska men det är just de som skiljer mig från en ”normal” person. Jag klarar helt enkelt inte av lika mycket som en ”normal” person och det som är för mycket för mig är antagligen inte för mycket för dig.  Så fort de blir för mycket resulterar det allt som oftast i att jag kommer in i en sämre period. Då blir ångesten värre, oron i kroppen starkare och nätterna längre.

En dålig dag kan se ut så här. Det första jag måste börja med är att ta mig upp ur sängen, vilket är svårt då jag oftast sover väldigt dåligt dessa nätter. När jag väl tagit mig upp får jag försöka ta en sak i taget. Framför allt ska jag försöka ta kontroll över ångesten så att inte den kopplar greppet om mig. Jag får svårt att få saker gjorda då ångesten tar väldigt mycket energi och gör mig väldigt trött. Tusen tankar som snurrar i huvudet samtidigt gör mig väldigt stressad och det blir också väldigt svårt att veta vad det är jag ska börja med.

Under de senaste månaderna har jag försökt hitta något sätt som ska göra det lättare för mig att klara av dagarna. Eftersom struktur och ordning och reda är oerhört viktigt för mig har jag försökt göra veckoschema. Tyvärr fungera inte det så bra för just mig, så nu skriver jag på post-it-lappar antingen på kvällen innan jag går och lägger mig eller direkt på morgonen när jag vaknar. Då får jag mer struktur i mitt huvud men kan ändå ta det in min takt och min ordning och bocka av varje punkt jag har gjort klart.

Träning är också något som gör att jag mår bättre, för mig är det den bästa medicinen. Då får kroppen och huvudet en chans att vila och koppla bort alla tankar och ångest för en stund och jag känner mig oftast lite piggare efter åt. Mer om träning i ett senare inlägg…

Har ni några frågor? Hör gärna av er…

Trevlig helg önskar jag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s