Första Besöket…

Blogg3

 

Tidigt i morse tog jag och min mamma tåget till Stockholm för första besöket på kliniken där jag ska göra min neuropsykiatriska undersökning.

Dagen började dock inte så bra. Vi skulle ta min bil till tågstationen och så klart så hittar jag inte bilnyckeln när vi kommer ut till bilen. Något som kan ge vem som helst oro och panik. Tusen tankar hinner gå genom mitt huvud och för mig blir känslan att världen går under. Ångesten som redan finns där blir ännu mer påtaglig och stresspåslag blir enormt. För dig som är ”normal” kanske inte en oväntat händelse eller ändring av dit dags schema spelar så stor roll? Men för mig blir min dag så mycket mer komplicerad och mitt mående så mycket sämre om det inte blir som  jag planerat. Mitt huvud går på högvarv, mina tankar slår frivolter och mitt hjärta bultar okontrollerat. Allt detta tar så mycket energi att innan dagens ens är slut är jag totalt utmattad! Kommer skriva mer om det här i ett senare inlägg.

Idag var alltså mitt första besök på kliniken. Det är alltid lika jobbigt, trotts att jag har träffat så många psykologer och läkare genom åren. Varje gång du träffar en ny psykolog eller läkare ska du gå igenom hela ditt liv och din nuvarande livssituation. Idag var inget undantag. Utifrån vårt samtal idag skulle hon bedöma om hon tyckte att jag behöver genomgå en neuropsykiatriska undersökning. Och det är klart jag var nervös, även fast jag tycker att jag behöver det är ju inte de det samma som att hon tycker att jag behöver de! Men äntligen, efter snart 30 år av sökande kanske jag nu förhoppnings vis kan få ett svar på varför jag alltid har känt mig ”annorlunda” I nästa vecka ska jag upp till Stockholm två gånger för att fortsätta min neuropsykiatriska undersökning och det känns faktiskt som en lättnad. Konstigt kan tyckas, men jag tror att den som någon gång sökt efter vem man är förstår vad jag menar. Jag kommer fortfarande vara samma Carolin med eller utan ”diagnos”.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s